ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ

    Υλικά

    750 γρ. κιμάς μόσχου

    50-60ml. ελαιόλαδο

    180 γρ. ρύζι Καρολίνα

    50γρ. ρύζι Καρολίνα

    1  ψιλοκομμένο κρεμμύδι

    3 αβγά

    1 λεμόνι

    1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

    1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

    1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

    ½ κουταλάκι του γλυκού δυόσμος

    Αλάτι ανάλογο

    Εκτέλεση

    1.  Βάζουμε τον κιμά σε λεκάνη και προσθέτουμε τα 180γρ,  ρύζι το κρεμμύδι, το κύμινο, τον δυόσμο την ρίγανη   ένα αυγό, αλάτι και πιπέρι.  Ζυμώνουμε καλά και τα πλάθουμε σε μέγεθος καρυδιού

    2.  Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι  με το νερό να βράσει και όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε τα 50γρ, ρύζι που έχουμε για τον ζωμό,  τα γιουβαρλάκια αφού πρώτα τα έχουμε αλευρώσει

    3.  Τα αφήνουμε να βράσουν 20-30 λεπτά σε μέτρια φωτιά και να μείνουν με όσο ζουμί θέλουμε.

    4.  Στη συνέχεια κάνουμε το αυγολέμονο και το προσθέτουμε και αυτό μέσα στην κατσαρόλα…
    Αυγολέμονο βλέπε πιο κάτω βασική συνταγή.

    ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

    Αυγολέμονο

    Υλικά

    Αυγά

    Λεμόνι

    Ζωμός

    Εκτέλεση

    5.  Σε μια μπασίνα (μπασίνα είναι ένα σκεύος μεταλλικό με οβάλ πάτο). Χωρίζουμε τα ασπράδια , κρατάμε τους κρόκους σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα   (5-8 λεπτά) στη συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους  και το λεμόνι, σε αναλογία πχ. (1 αυγό 1 λεμόνι). Προσθέτουμε το ζωμό που θέλουμε να κάνουμε αυγολέμονο πχ. (πουλερικών, λαχανικών, κρέατος, ψαριού κλπ.) λίγο λίγο ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κόψει το αυγό. Ο ζωμός πρέπει να είναι καυτός. 

    Περισσότερα στο βίντεο που ακλουθεί

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική

      The Cook
      Επισκόπηση απορρήτου

      Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.